En egen verson på ett Barley wine. Jag valde att sänka mängden malt i mäsken pga att jag inte hade tillgång till en jäst "som tar god tid på sig" och inte jäser ut helt. Den jästen som jag använde är Safale S-04 och är en brittisk ale jäst.
Ingredienser
Bryggvolym: 9.5 liter
- Pilsnermalt 0.7 kg
- Dark crystal malt 0.15 kg
- Ljus karamellmalt 0.13 kg
- Pale ale malt 0.70 kg
- Munchenermalt 1.40 kg
- Strösocker 0.05 kg
- Honung 0.075 kg
- Majsmjöl (polenta) 0.01 kg
Planerad OG: 1065 Ö
Verklig OG: 1064 Ö
Försockringsrast: 65 grader/65 min
Försockringsrast: 70 grader/3 min
Vörtkok: 90 min
Humlegivor:
- Hallertauer Tradition 24 gram; 60 min; 6.80% alfa (Bittergiva)
- Saaz 14 gram; 22 min; 4.10% alfa (Smakgiva)
- Tettnanger 14 gram; 5 min; 3.80% alfa (Aromgiva)
Primning:
Primärjäsning:
Efter primärjäsning FG:
Recension: ----- Kommer vid ett senare tillfälle -----
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
En Foreign stout som jag valt att döpa till Black Angel In a Bottle.
Ingredienser
Bryggvolym: 9 liter
- Pilsnermalt 1.15 kg
- Dark crystal malt 0.13 kg
- Rostat korn 0.28 kg
- Choklad malt 0.10 kg
- Pale ale malt 0.10 kg
- Rågflingor 0.10 kg
- Vetemalt 0.20 kg
- Strösocker/muscovadosocker 0.17 kg
Planerad OG: - Ö
Verklig OG: 1061 Ö
Kallmäskning av rostat korn och chokladmalt: 30 min
Inmäskning: 69 grader under 60 min
Vörtkok: 80 min
Humlegivor:
- Hallertauer Tradition 15 gram; 60 min; 6.80% alfa (Bittergiva)
- Brewers choice 13 gram; 50 min; 4.70% alfa (Smakgiva)
- Brewers choice 20 gram; 20 min, 4.70% alfa (Aromgiva)
Primning: 28 gram/6.2 liter färdig öl = 4.5 gram/liter
Primärjäsning: 13 dygn
Efter primärjäsning FG: 1017 Ö
Recension: ----- Kommer vid ett senare tillfälle -----
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Blond Belgiska - Bryggare J.R
Börjar med att publicera mitt recept på en ljus belgisk ale. Denna bryggde jag den 7 februari 2012.
Valde att inte följa Öltypsdefinitionen 2012 SHBF för "Ljus belgisk ale".
Det bör vara wiener- och/eller munchenermalt i. Valde att ta bort detta för att expermentera hur detta påverkar smaken och ölets kropp.
Ingredienser
Bryggvolym: 9 liter
- Pilsnermalt 2.2 kg
- Ljus karamellmalt 0.2 kg
- Strösocker 0.02 kg
- Farinsocker 0.04 kg
733*0.75 = 550
550/9 liter = 61 Ö
Planerad OG: 1061 Ö
Inmäskning: 68 grader under 75 min
Vörtkok: 75 min
Humlegivor:
- Hallertauer Tradition 11 gram; 60 min; 6.80% alfa
- Saaz 10 gram; 30 min; 4.10% alfa
- Tettnanger 5 gram; 10 min, 3.90% alfa
- Tettnanger 5 gram; 5 min, 3.90% alfa
Primning: 5.4 gram socker/liter vört
Primärjäsning: 10 dygn
Blond Belgiska |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar