Summa sidvisningar

Ölrecept

Johans Barley Brew - Bryggare J.R

En egen verson på ett Barley wine. Jag valde att sänka mängden malt i mäsken pga att jag inte hade tillgång till en jäst "som tar god tid på sig" och inte jäser ut helt. Den jästen som jag använde är Safale S-04 och är en brittisk ale jäst.

Ingredienser
Bryggvolym: 9.5 liter
  


  • Pilsnermalt                                                0.7 kg
  • Dark crystal malt                                      0.15 kg
  • Ljus karamellmalt                                     0.13 kg
  • Pale ale malt                                             0.70 kg
  • Munchenermalt                                        1.40 kg
  • Strösocker                                                 0.05 kg
  • Honung                                                     0.075 kg
  • Majsmjöl (polenta)                                   0.01 kg
 Totalt exraktvärde: 


Planerad OG: 1065 Ö
Verklig OG: 1064 Ö


Försockringsrast: 65 grader/65 min
Försockringsrast: 70 grader/3 min
Vörtkok: 90 min

Humlegivor:


  • Hallertauer Tradition    24 gram; 60 min; 6.80% alfa (Bittergiva)
  • Saaz                              14 gram; 22 min; 4.10% alfa (Smakgiva)
  • Tettnanger                     14 gram; 5 min; 3.80% alfa (Aromgiva)
Jäst: Safale S-04 (Torrjäst direkt i jäshink)

Primning:

Primärjäsning: 

Efter primärjäsning FG:

Recension: ----- Kommer vid ett senare tillfälle -----


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Black Angel In a Bottle - Bryggare J.R

En Foreign stout som jag valt att döpa till Black Angel In a Bottle. 

Ingredienser
Bryggvolym: 9 liter
  

  • Pilsnermalt                                               1.15 kg
  • Dark crystal malt                                      0.13 kg
  • Rostat korn                                               0.28 kg
  • Choklad malt                                            0.10 kg
  • Pale ale malt                                             0.10 kg
  • Rågflingor                                                0.10 kg
  • Vetemalt                                                   0.20 kg
  • Strösocker/muscovadosocker                   0.17 kg
 Totalt exraktvärde: 


Planerad OG: - Ö
Verklig OG: 1061 Ö


Kallmäskning av rostat korn och chokladmalt: 30 min
Inmäskning: 69 grader under 60 min
Vörtkok: 80 min

Humlegivor:

  • Hallertauer Tradition    15 gram; 60 min; 6.80% alfa (Bittergiva)
  • Brewers choice             13 gram; 50 min; 4.70% alfa (Smakgiva)
  • Brewers choice             20 gram; 20 min, 4.70% alfa (Aromgiva)
Jäst: Safale US-05 (Förkultur 2 dygn innan)

Primning: 28 gram/6.2 liter färdig öl = 4.5 gram/liter

Primärjäsning: 13 dygn 

Efter primärjäsning FG: 1017 Ö

Recension: ----- Kommer vid ett senare tillfälle -----


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Blond Belgiska - Bryggare J.R

Börjar med att publicera mitt recept på en ljus belgisk ale. Denna bryggde jag den 7 februari 2012.
Valde att inte följa Öltypsdefinitionen 2012 SHBF för "Ljus belgisk ale".
Det bör vara wiener- och/eller munchenermalt i. Valde att ta bort detta för att expermentera hur detta påverkar smaken och ölets kropp.

Ingredienser
Bryggvolym: 9 liter
  
  • Pilsnermalt                       2.2 kg
  • Ljus karamellmalt            0.2 kg
  • Strösocker                       0.02 kg
  • Farinsocker                     0.04 kg
 Totalt exraktvärde: 733

733*0.75 = 550
550/9 liter = 61 Ö

Planerad OG: 1061 Ö

Inmäskning: 68 grader under 75 min
Vörtkok: 75 min

Humlegivor:

  • Hallertauer Tradition    11 gram; 60 min; 6.80% alfa
  • Saaz                              10 gram; 30 min; 4.10% alfa
  • Tettnanger                     5 gram; 10 min, 3.90% alfa
  • Tettnanger                     5 gram; 5 min, 3.90% alfa
Jäst: Safale US-05

Primning:  5.4 gram socker/liter vört

Primärjäsning: 10 dygn


Blond Belgiska








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar