Tanken var att jag skulle tappa om idag till en sekundärjäsningshink för att experimentera bort det jäslager som bildas i flaskorna. Misstänker dock att det inte spela någon roll om jag tappar om till sekundär för att få bort jäslagret i flaskorna, då jästen förökar sig!!!!
Jäshinken får alltså stå till imorgon fredag (då har den stått i primärjäsning i 10 dygn), sen flasktappning! Min förra ölen blev ju vansinnigt god när jag gjorde på det sättet.
Den kommersiella ölen saknar bottensatsen (jästsatsen med tillhörande snusk) pga att man pastöriserar ölen (uppvärmning till 70 grader, snabbt nedkylning) och kraftig filtrering.
Vi hembryggare har oftast inte tillgång till denna utrustning och ölen får därför bli färsköl. Lika bra det med, om inte bättre ;) , men man får tänka sig för hur man häller upp ölen.
Läste även en intressant artikel på AlltomStockholm,
se länk http://www.alltomstockholm.se/start/article1553234.aos
To be continue.....
Här tänkte jag mer eller mindre presentera mina hembryggda öl och göra (förhoppningsvis) en hel del provningar på öl samt lite betygsättningar. Ska försöka hålla det seriöst men det kommer garanterat bli en hel del kul också.... Kommentera friskt och sprid vidare! Ölen som bryggs på denna sida är gjorda av hembryggare och får inte säljas. Nanobryggerier brygger mängder runt 25-50 liter/batch. Själv brygger jag volymer runt 10-12 liter/batch och därav pikobryggeri.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar