Summa sidvisningar

torsdag 16 februari 2012

Tappa ölen till sekundär eller låta vara kvar....

Tanken var att jag skulle tappa om idag till en sekundärjäsningshink för att experimentera bort det jäslager som bildas i flaskorna. Misstänker dock att det inte spela någon roll om jag tappar om till sekundär för att få bort jäslagret i flaskorna, då jästen förökar sig!!!!
Jäshinken får alltså stå till imorgon fredag (då har den stått i primärjäsning i 10 dygn), sen flasktappning! Min förra ölen blev ju vansinnigt god när jag gjorde på det sättet.

Den kommersiella ölen saknar bottensatsen (jästsatsen med tillhörande snusk) pga att man pastöriserar ölen (uppvärmning till 70 grader, snabbt nedkylning) och kraftig filtrering.
Vi hembryggare har oftast inte tillgång till denna utrustning och ölen får därför bli färsköl. Lika bra det med, om inte bättre ;) , men man får tänka sig för hur man häller upp ölen.

Läste även en intressant artikel på AlltomStockholm,
se länk http://www.alltomstockholm.se/start/article1553234.aos

To be continue.....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar