Har börjat intressera mig för hur själva jästen fungerar vid en jäsning och hur gamla väletablerade bryggerier lyckas hålla liv vid sin egna jäst i flera hundra år. Det är jästen som gör att ölen får karaktär och det är viktigt om man vill lycka inom ölbryggning. Beställde denna bok Yeast - The Practical Guide to Beer Fermentation förra veckan och idag damp den ner i brevlådan. Blir till att läsa den och experimentera lite med olika jäster. Hae väl även tänkt att skriva lite om boken när jag väl har läst boken. Boken har dock redan fått bra kritik från andra bryggare jag pratat med (speciellt hembryggare)!
Här tänkte jag mer eller mindre presentera mina hembryggda öl och göra (förhoppningsvis) en hel del provningar på öl samt lite betygsättningar. Ska försöka hålla det seriöst men det kommer garanterat bli en hel del kul också.... Kommentera friskt och sprid vidare! Ölen som bryggs på denna sida är gjorda av hembryggare och får inte säljas. Nanobryggerier brygger mängder runt 25-50 liter/batch. Själv brygger jag volymer runt 10-12 liter/batch och därav pikobryggeri.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar