Summa sidvisningar

onsdag 14 mars 2012

Då var stouten tappad på flaska

Igår kväll (tisdag kväll) blev det tappning av stouten som jag valt att döpa till "Black Angel In a Bottle". Det hade då stått totalt 13 dygn på primärjäsning och hade ett SG på 1017. Med andra ord har den mer eller mindre stått stilla på samma SG i 8 dygn!

Jag fick totalt ut lite drygt 6 liter färdig öl......och detta beror helt enkelt på att jag experimenterade genom att inte ta med den sista ölen närmast druven för att se om det blev någon skillnad i klarheten i ölen. Jag har nu insett att jag måste gå över till att brygga större volymer (runt 20-25 liter). Man kan helt enkelt inte viga 6-8 timmars bryggdag till 6 liter färdig öl. Det blir en dyr öl.


Stouten som är en Foreign Stout luktade helt fantasiskt och jag ser fram emot att se hur den blir efter några veckor på flaska. Tanken när jag gjorde receptet var att försöka få fram en lätt chokladsmak och kaffesmak utan att det blir beskt. Jag hade även planerat att ställa upp med denna i SM (Gränbyhallen, Uppsala, 2012) men pga dålig planering av inköp av svenska 33cl standardflaskor blir det tyvärr inget. Kanske hinner jag brygga en till.........

Värt att tillägga är att jag sparade jästen (igen) och jag håller på just nu i skrivandets stund att tvätta jästen. Tror att jag kanske kan ha den till någon stout/porter i framtiden beroende om denna stout blev bra.

Jästtvättning

Flaskor på tork efter diskning

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar