En Foreign stout som jag valt att döpa till Black In a Bottle.
Ingredienser
Bryggvolym: 9 liter
- Pilsnermalt 1.15 kg
- Dark crystal malt 0.13 kg
- Rostat korn 0.28 kg
- Choklad malt 0.10 kg
- Pale ale malt 0.10 kg
- Rågflingor 0.10 kg
- Vetemalt 0.20 kg
- Strösocker/muscovadosocker 0.17 kg
Planerad OG: - Ö
Verklig OG: 1061 Ö
Kallmäskning av rostat korn och chokladmalt: 30 min
Inmäskning: 69 grader under 60 min
Vörtkok: 80 min
Humlegivor:
- Hallertauer Tradition 15 gram; 60 min; 6.80% alfa (Bittergiva)
- Brewers choice 13 gram; 50 min; 4.70% alfa (Smakgiva)
- Brewers choice 20 gram; 20 min, 4.70% alfa (Aromgiva)
Primning: -----
Primärjäsning: -----
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar