Dags att sätta förkulturen på prov. Jag har länge funderat på att sätta en stout. Antingen en dry stout eller en extra stout pga att jag inte vill ha så hög alkoholhalt. Började att designa receptet och siktade på en OG runt 1045 Ö. Använde mig rostat korn, pilsnermalt, rågflingor, vetemalt, dark crystal malt och choklad malt. Toppade lite extra med muscovadosocker samt lite strösocker. Tillsatte även lite färdigbryggt kaffe för att (kanske) få fram en liten kaffeton.
Här tänkte jag mer eller mindre presentera mina hembryggda öl och göra (förhoppningsvis) en hel del provningar på öl samt lite betygsättningar. Ska försöka hålla det seriöst men det kommer garanterat bli en hel del kul också.... Kommentera friskt och sprid vidare! Ölen som bryggs på denna sida är gjorda av hembryggare och får inte säljas. Nanobryggerier brygger mängder runt 25-50 liter/batch. Själv brygger jag volymer runt 10-12 liter/batch och därav pikobryggeri.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar